Hala fruit

Pandanus tectorius, of wel Hala fruit is een inheemse soort in Maleisië. Hala fruit is de vrucht van de Pandanus tectorius boom en is zo’n 30 centimeter lang en 20 centimeter breed. Net een grote dennenappel. De smaak van hala fruit is uniek en bijzonder smaakvol. Het is een combinatie van zoete en tropische smaken, die het best te vergelijken zijn met de smaak van mango en ananas.

OOK WEL GENOEMD:

Pandanus tectorius
Ga naar:

Informatie

Hala fruit kopen en bewaren

Let bij het kopen van de vrucht erop dat het geen onzuiverheden heeft. Als je hala fruit goed wil bewaren, is het aan te raden om hem in de koelkast te bewaren. Om dit te doen, snijd je de vrucht in partjes en bewaar je deze in een afgesloten bakje in de koelkast. Door de lage temperatuur blijft de vrucht langer vers en behoudt hij zijn smaak en textuur. Zo kun je er tot wel 2 à 3 dagen van genieten!

Hala fruit herkomst

Pandanus tectorius, of wel Hala fruit, is een inheemse soort in Maleisië. Het is een vrij kleine boom die ongeveer tussen de 4 en 14 meter hoog wordt. De stam is slank met een bruine geringde bast. De bast is stekelig, waarmee hij zich beschermt tegen dieren die de vruchten willen ‘stelen’. Bijzonder feitje is dat de wortels niet onder de grond groeien maar bovengronds. Sterker nog, de wortels van deze exotische plant worden luchtwortels genoemd omdat ze langs de takken af groeien.

Hala fruit, dat zijn oorsprong heeft in Maleisië, wordt tegenwoordig vooral geteeld op de eilanden in Polynesië, de stille oceaan. Het is een tropische plant die veel gebruiksmogelijkheden biedt, van culinaire toepassingen tot medicinale eigenschappen.

Hala fruit smaak

De smaak van hala fruit is uniek en bijzonder smaakvol. Het is een combinatie van zoete en tropische smaken, die het best te vergelijken zijn met de smaak van mango en ananas.Het is een exotische vrucht die zeker de moeite waard is om eens te proberen en te ontdekken. Naast zijn mooie uiterlijk heeft deze vrucht ook vele gezonde eigenschappen. Hala fruit bevat bijvoorbeeld veel vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Verwijder een segment van de kern en kauw op het onbewerkte fruit om de zoete pulp eruit te persen. In de Stille Oceaan halen eilandbewoners het romige vruchtvlees eruit door de fijngehakte fruitsegmenten te koken en daarna te zeven. Vervolgens kan dit vruchtvlees worden verwerkt tot een pasta, die gebruikt kan worden in gerechten zoals curry's of desserts.

Bron: Fruituitzuid.nl

Verkrijgbaar als

Meer groenten en fruit

Verkrijgbaarheid hala fruit

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec