Jostabes bereiden & bewaren

Bewaren
Jostabessen kun je 1 tot 3 dagen, uitgespreid op een bord in de koelkast bewaren. Zorg dat ze niet vochtig worden. Je kunt ze eventueel op een keukenpapiertje leggen om vocht op te nemen.

Je kunt ze ook invriezen: leg de jostabessen naast elkaar op een plat bord en laat ze bevriezen. Verpak ze daarna in een plastic bakje of diepvrieszakje en stop ze weer in de vriezer. In de diepvries (bij - 18°C) kunnen de bessen een paar maanden bewaard worden.

Hoe weet ik of jostabessen niet goed meer zijn? De bessen zijn dan beschimmeld of slap. Dit bederf herken je snel door te kijken, ruiken of proeven.

Bewaartijden

Koelkast: 1-3 dagen
Fruitschaal: 2 dagen
Diepvries: 8-12 maanden

Jostabes schoonmaken

Jostabessen zijn teer, raak ze daarom zo min mogelijk aan. Was ze vlak voor serveren. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.