Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Haal verse kapucijners uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar.

Diepvrieskapucijners hoef je niet te ontdooien voor het koken of roerbakken.

Kapucijners in blik of glas hoef je slechts enkele minuten te verwarmen.

Week gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 - 12 uur in ruim water en kook ze vervolgens 1 - 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de bonen en te controleren door te proeven. Hoe ouder de kapucijners, hoe langer de weektijd.

Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.

Bereidingstijden

Verse kapucijners
Koken: 10 minuten

Kapucijners blik/glas
Verwarmen: paar minuten

Gedroogde kapucijners
Weken: 8 - 12 uur 
Koken: 1 - 2 uur