Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Haal verse kapucijners uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
Diepvrieskapucijners hoef je niet te ontdooien voor het koken of roerbakken.
Kapucijners in blik of glas hoef je slechts enkele minuten te verwarmen.
Week gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 - 12 uur in ruim water en kook ze vervolgens 1 - 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de bonen en te controleren door te proeven. Hoe ouder de kapucijners, hoe langer de weektijd.
Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.
Bereidingstijden
Verse kapucijners
Koken: 10 minuten
Kapucijners blik/glas
Verwarmen: paar minuten
Gedroogde kapucijners
Weken: 8 - 12 uur
Koken: 1 - 2 uur