Kervel bereiden & bewaren

Bewaren
Verse kervel kun je koel, in een plastic zak of in vershoudfolie een paar dagen bewaren.

Invriezen is mogelijk, maar dan moet je de kervel wel direct na ontdooien gebruiken. Anders gaat het aroma namelijk verloren.

In een goed gesloten plastic zak is kervel tot 12 maanden houdbaar in de diepvries, bij minimaal -18°C.

Invriezen doe je zo:

  1. Was de kervel.
  2. Dep de kervel droog met wat keukenpapier.
  3. Verpak ze in boterhamzakjes.
  4. Vries ze daarna direct in.

Van een potje kervel in de vensterbank of op het balkon kun je wekenlang plezier hebben. Wel voldoende water geven!

Bereiden
Het subtiele aroma van kervel verdwijnt snel als je het gebruikt. Knip kervel daarom altijd vlak voor gebruik. Voeg kervel op het laatste moment aan het gerecht toe.

Bewaartijden

Koelkast: 2-3 dagen
Diepvries: 12 maanden 

Kervel schoonmaken

Was verse kervel voor gebruik.