Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Laat kikkererwten 6 - 8 uur weken en kook ze vervolgens in 1 - 1,5 uur gaar.

Je hoeft niet bang te zijn dat je kikkererwten kapot kookt als je ze aan het koken bent, ze behouden namelijk goed hun vorm.

Kikkererwten uit blik of glas kun je verwarmen zonder te koken.

Kikkererwten kun je beter niet rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in bonen, lectine. Als je de bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.

Bereidingstijden

Gedroogde kikkererwten
Weken: 6 - 8 uur
Kooktijd: 1 - 1,5 uur (na het weken)