Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

In de Antilliaanse en Surinaamse keuken wordt meestal alleen het blad gebruikt. In de Indonesische en Chinese keuken het blad en de stengels.

Bij de variant die in Nederland het meest verkocht wordt, kun je het beste de grote stengels verwijderen, deze kunnen wat bitter zijn.

Bereidingstijden

Roerbakken: 3 - 5 minuten
Smoren: ca. 5 minuten
Stomen: ca. 3 minuten

Klaroen (Hin choy) schoonmaken

Was de klaroen goed, zodat er geen zand meer op zit. Je kunt klaroen eventueel in een grote kom met water en een snufje zout leggen. Zand zakt dan naar de bodem. De klaroen daarna nog een keer goed afspoelen voor gebruik.