Limequat bereiden & bewaren

Bewaren
De smaak van limequats is het beste op kamertemperatuur. Maar in de koelkast kan je limequats wel 2 weken bewaren.

Bewaar ze in de koelkast en laat ze voor gebruik eerst even op kamertemperatuur komen.

Hoe weet ik of een limequat niet goed meer is? De limequat gaat dan schimmelen, is helemaal uitgedroogd of verliest zijn smaak. Dit bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of zelfs proeven.

Bereiden
De dunne schil is eetbaar en het vruchtvlees zit vol eetbare pitjes. Je kunt de vruchtjes dus in hun geheel verwerken.

Boen de vruchtjes goed schoon. Wil je alleen het sap gebruiken? Snijd de vruchten dan doormidden en knijp ze uit boven een schaaltje.

Net zoals met citroensap kun je met limequatsap het verkleuren van ander fruit, zoals banaan, appel of peer, voorkomen.

Bewaartijden

Koelkast: 2 weken

Limequat schoonmaken

Zie bereiden.