Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Schil de lotuswortel met een dunschiller. Snijd de lotuswortel vervolgens in dunne plakjes zodat je het patroon goed kunt zien.

Verwerk je de lotuswortel niet meteen? Dan kun je lotuswortel beter even in wat water met citroensap of azijn leggen om verkleuring tegen te gaan.

Je kunt de plakjes lotuswortel een paar minuten in water met een scheutje azijn koken. Daarna spoel je de plakjes koud af om het kookproces te stoppen. Op deze manier kun je ze verwerken in salades.

Je kunt de plakjes lotuswortel ook stoven of in een enkele laag bakken in een koekenpan, door een beslagje halen en frituren of er chips van maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!