Mamey Sapota bereiden & bewaren

Bewaren
Mamey Sapotas zijn niet lang houdbaar. De vrucht wordt bijna rijp geoogst en als ze eenmaal rijp zijn, moeten de Mamey Sapota’s binnen een paar dagen worden opgegeten. De Mamey-appel is rijp als deze geel kleurt, zacht is en geurt. In de koeling is een onrijpe vrucht wel 3-6 weken houdbaar. Je kunt de Mamey ook invriezen, zowel in z’n geheel als in stukjes.

Bereiden
Probeer de Mamey Sapota altijd zo vers mogelijk te eten. Er zijn twee manieren om de Mamey Sapota klaar te maken: het vruchtvlees wegsnijden van het zaad of de vrucht doormidden snijden en uitlepelen. Dit hangt af van de rijpheid van de vrucht: is de vrucht nog niet volledig rijp, kies dan voor de tweede methode.

Mocht de vrucht nou wel goed rijp zijn, verwijder de steel en het andere uiteinde, snijd het fruit om de paar centimeter in en pel bij elke sectie de schil van het blootgestelde vruchtvlees af.

Bewaartijden

Fruitschaal : 1-3 dagen
Koelkast: 3-6 weken