


Mamey Sapota



De mamey sapota, ook wel mamey-appel of mamey zapote, is een ronde of ovale vrucht met een punt aan het uiteinde die tot wel 2,3 kilo zwaar kan worden. De dikke schil is bruin, leerachtig en voelt ruw aan. Het vruchtvlees is zalmkleurig tot rood, sappig, zacht en pappig van consistentie. Het ruikt zoet en heeft een karamelachtige smaak.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Probeer de Mamey Sapota altijd zo vers mogelijk te eten. Er zijn twee manieren om de Mamey Sapota klaar te maken: het vruchtvlees wegsnijden van het zaad of de vrucht doormidden snijden en uitlepelen. Dit hangt af van de rijpheid van de vrucht: is de vrucht nog niet volledig rijp, kies dan voor de tweede methode.
Mocht de vrucht nou wel goed rijp zijn, verwijder de steel en het andere uiteinde, snijd het fruit om de paar centimeter in en pel bij elke sectie de schil van het blootgestelde vruchtvlees af.
Informatie
Tip
Mamey Sapota smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec