Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Was een peer goed of schil hem voor gebruik. Je kunt de peer ook met schil en al uit de hand eten. Of halveer de peer en snijd de helften nogmaals in de lengte door tweeën. Verwijder daarna het klokhuis.

Goed om te weten: geschilde peren worden snel bruin! Dit kun je voorkomen door ze te besprenkelen met wat citroensap.

Je kunt de schil verwijderen, maar het is soms lekkerder om deze eraan te laten, zeker als je de peer verder gaat bereiden. Voor gebruik in gerechten is de Conference peer heel geschikt.

Plakjes peer met schil in een salade zorgen voor een knapperige bite. Ook zorgt de groene kleur voor een kleurrijke decoratie op je bord.