Muskaatpompoen bereiden & bewaren

Bewaren
Bewaar hele pompoenen op een koele (12-15°C) droge plek. Niet kouder dan 8°C bewaren. Dan zijn ze wel tot 2 maanden houdbaar.

Gebruik je een deel van de pompoen? Dek het snijvlak af met huishoudfolie en bewaar het restant in de koelkast.

De pompoen kun je ook invriezen. Wel kort vlak voor invriezen blancheren (kort verhitten).

Hoe weet ik of de pompoen niet goed meer is? De pompoen gaat dan schimmelen of heeft rotte plekken. Dit bederf herken je door te kijken, ruiken of proeven.

Bereiden
Was de muskaatpompoen. Halveer de pompoen.  Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Schil de stukken met een mesje of dunschiller. Snijd het vruchtvlees daarna in blokjes of schijven.

Bewaartijden

Vers
Koele plek: 2 maanden
Diepvries: 1 jaar

Vers aangesneden
Koelkast: 1 week

Gaar
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden

Bereidingstijden

Koken: 5 - 10 minuten (gesneden in stukjes)
Smoren: 20 - 30 minuten
Roerbakken: 5 - 10 minuten
Stomen: 10 - 20 minuten
Frituren: 4 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 5 minuten

Muskaatpompoen schoonmaken

Zie bereiden.