Nieuw-Zeelandse spinazie bereiden & bewaren

Bewaren
Nieuw-Zeelandse spinazie kun je het beste op de dag van aankoop eten. Komt dat niet goed uit? Dan kun je de Nieuw-Zeelandse spinazie in een open plastic zak 2 dagen in de koelkast bewaren.

Nieuw-Zeelandse spinazie kun je ook invriezen, wel eerst ca. 2 minuten blancheren. Geblancheerd is het in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden houdbaar, bij minimaal -18°C.

Bereiden
Het blad en de jonge stengeltoppen worden op dezelfde manier bereid als bij spinazie, al slinkt het blad minder bij bereiding.

Bewaartijden

Koelkast: 2 dagen
Diepvries (eerst 2 minuten blancheren): 12 maanden

Bereidingstijden

Roerbakken: 3 - 5 minuten
Smoren: ca. 5 minuten
Stomen: ca. 3 minuten

Nieuw-Zeelandse spinazie schoonmaken

Was de Nieuw-Zeelandse spinazie voor gebruik.