Oca de Peru

Oca de Peru is een wortelgroente soort die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Het wordt al eeuwenlang geteeld en is een belangrijke voedselbron voor veel mensen in de regio. Oca heeft een unieke smaak en textuur, met een licht zoete en nootachtige smaak die lijkt op die van een aardappel. Het wordt vaak gebruikt in traditionele gezonde recepten zoals stoofschotels en soepen, en kan ook worden geroosterd of gekookt en geserveerd als bijgerecht.
Ga naar:

Informatie

Oca de Peru kopen en bewaren

Bij het kopen van oca is het belangrijk om te letten op de versheid en kwaliteit van de knollen; zoek naar stevige, onbeschadigde oca met een gladde huid en vermijd exemplaren met tekenen van bederf of uitdroging. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de oca niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, vochtigheid of hoge temperaturen, omdat dit de kwaliteit van de oca kan aantasten. Daarom kan je oca het best bewaren in een koele, droge ruimte, bijvoorbeeld een voorraadkast of kelder

Oca de Peru herkomst

De oca, die oorspronkelijk uit Peru komt, wordt in verschillende geografische gebieden verbouwd. Dit voedsel is zeer rijk aan voedingsstoffen, vooral koolhydraten, eiwitten en mineralen. Daarnaast kan het op verschillende manieren bereid worden, zoals stoofschotels, puree, soepen en meer. In Peru is oca erg populair en wordt het vaak gegeten aan de Peruaanse tafel.

Oca de Peru smaak

Oca is een knolgewas dat qua uiterlijk lijkt op een aardappel en afkomstig is uit het Andesgebergte. Wanneer je het kookt, heeft het een zachte textuur en een milde smaak die lijkt op die van een zoete aardappel of een kastanje. De smaak is echter subtieler en minder zoet dan die van een zoete aardappel. Deze exotische groenten wordt vaak gebruikt in traditionele Andes-gerechten zoals stoofpotjes en soepen en kan worden gekookt, gebakken of geroosterd.

Bron: Zuiduitfruit.nl

Verkrijgbaar als

Meer groenten en fruit

Verkrijgbaarheid oca de peru

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec