Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Behandel postelein altijd voorzichtig. De blaadjes kneuzen snel en verliezen dan hun knapperigheid.

Haal bosjes postelein pas los als je de worteltjes eraf hebt gesneden. Was postelein voorzichtig in ruim koud water en laat het goed uitlekken.

Winterpostelein is vooral geschikt om (rauw) verwerkt te worden in stamppot en salades. 

Zomerpostelein is vooral geschikt om te koken. Zomerpostelein is wat forser van structuur, de blaadjes en stengels zijn vleziger.

Bereidingstijden

Koken: ca. 5 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten