Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de pruimtomaat en je kunt hem zo uit het vuistje eten. In plakjes op de volkoren boterham of in een salade is ook lekker.
Wil je het helemaal chique doen? Kruis dan met een mes de onderkant van de tomaat in en dompel deze kort onder in kokend water en direct daarna in koud water. Dan kun je het velletje er zo afhalen!
Voor een gerecht met blokjes tomaat snijd je de tomaat door en verwijder je het zaad en het sap.
Bereidingstijden
Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 4 - 8 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 15 - 20 minuten
Pruimtomaten schoonmaken
Was de pruimtomaat. Je kunt ‘m zo uit het vuistje eten of in blokjes, plakjes of partjes snijden.
Wil je het velletje verwijderen? Kruis dan met een mes de onderkant van de tomaat in. Dompel de tomaat kort onder in kokend water en direct daarna in koud water. Dan kun je het velletje er zo afhalen.