Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

De buitenste bladeren zijn het bitterst. Deze kun je het beste verwijderen voor gebruik of bewaren voor een warm gerecht.

Verwijder van de binnenste scheuten de harde delen aan de onderkant. Snijd de scheuten in de lengterichting in dunne reepjes. Was de groente voor bereiding.

Wil je ze rauw verwerken? Dan is dit een leuke tip: snijd de witte stengels in repen van 2 - 3 mm dik. Leg deze voor een paar uur in ijskoud water; zo krullen ze heel mooi op, worden ze sappiger en verliezen ze wat van hun bitterheid. Droog de puntarelle daarna in een slacentrifuge of dep droog met keukenpapier of een schone theedoek.