Puntarelle bereiden & bewaren

Bewaren
Puntarelle kun je ongeveer een week goed houden in de koelkast. Bewaar punterelle In een papieren of plastic zak met gaatjes. Op een koele plek (12-15°) is het een paar dagen houdbaar.

Bereiden
De buitenste bladeren zijn het bitterst. Deze kun je het beste verwijderen voor gebruik of bewaren voor een warm gerecht.

Verwijder van de binnenste scheuten de harde delen aan de onderkant. Snijd de scheuten in de lengterichting in dunne reepjes. Was de groente voor bereiding.

Wil je ze rauw verwerken? Dan is dit een leuke tip: snijd de witte stengels in repen van 2-3 mm dik. Leg deze voor een paar uur in ijskoud water; zo krullen ze heel mooi op, worden ze sappiger en verliezen ze wat van hun bitterheid. Droog de puntarelle daarna in een slacentrifuge of dep droog met keukenpapier of een schone theedoek.

Bewaartijden

Koelkast: 7 dagen
Koele plek: 2-3 dagen

Bereidingstijden

Onbekend.

Puntarelle schoonmaken

Zie bereiden.