Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Schil de rammenas met een mesje of dunschiller voor gebruik.

Ben je geen fan van de scherpe smaak? Schil dan eventueel iets dikker. De meeste scherpte zit namelijk in en vlak onder de schil.

Snijd daarna een plakje van het kontje en van de bovenkant af; dat is meestal hard en minder smakelijk.

Daarna kun je de rammenas in plakjes of reepjes snijden. Als je de rammenas rauw gaat verwerken, kun je ook een rasp gebruiken.

Let op: de fraaie witte kleur gaat snel achteruit bij blootstelling aan lucht, dan kleurt het al snel wat bruinig. Dat heeft geen effect op de smaak, maar ziet er wel minder aantrekkelijk uit. Een beetje citroensap of ander zuur (azijn) direct na het snijden voorkomt dit.

Bereidingstijden

Koken: 4 - 6 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Stoven: 4 - 6 minuten