Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Schil de rammenas met een mesje of dunschiller voor gebruik.
Ben je geen fan van de scherpe smaak? Schil dan eventueel iets dikker. De meeste scherpte zit namelijk in en vlak onder de schil.
Snijd daarna een plakje van het kontje en van de bovenkant af; dat is meestal hard en minder smakelijk.
Daarna kun je de rammenas in plakjes of reepjes snijden. Als je de rammenas rauw gaat verwerken, kun je ook een rasp gebruiken.
Let op: de fraaie witte kleur gaat snel achteruit bij blootstelling aan lucht, dan kleurt het al snel wat bruinig. Dat heeft geen effect op de smaak, maar ziet er wel minder aantrekkelijk uit. Een beetje citroensap of ander zuur (azijn) direct na het snijden voorkomt dit.
Bereidingstijden
Koken: 4 - 6 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Stoven: 4 - 6 minuten