Rozemarijn bereiden & bewaren

Bewaren
Rozemarijn kun je in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Deze stevige kruidensoort blijft zo zeker een week goed.

Je kunt de takjes ook drogen. Dan heb je het hele jaar rozemarijn tot je beschikking hebt. Gedroogde rozemarijn is lang houdbaar.

Drogen doe je zo:

  1. Verspreid de takjes over een schone (droge) theedoek.
  2. Keer ze af en toe om.
  3. Kun je de blaadjes verkruimelen? Dan zijn ze gedroogd. Dit kan ca. 2 weken duren.
  4. Bewaar de rozemarijn in een afsluitbaar potje of bakje. Koel, droog en donker bewaren.

Bereiden
Aangezien de smaak sterk is, is rozemarijn vooral geschikt om vleessoorten met een stevige smaak te begeleiden, zoals wild en rood vlees. Het overleeft een bak- en braadproces uitstekend. Het kan ook gebruikt worden in sauzen en soepen.

Bewaartijden

Verse takjes rozemarijn
Koelkast: 7 dagen

Rozemarijn schoonmaken

Was de rozemarijn voor gebruik.