Salie bereiden & bewaren

Salie bereiden en recepten

Was verse salie kort voor gebruik, droog het goed en snijd het eventueel fijn.

Gebruik salie met mate, omdat de smaak behoorlijk doordringend is. Zo voorkom je dat het je hele gerecht overheerst.

Voeg salie aan het einde van de bereiding toe zodat het aroma optimaal blijft.

Klik hier voor recepten met salie 

Verse salie bewaren

Verse salie bewaar je op een donkere plaats in water of verpakt in plastic in de koelkast. Zo kun je verse salie enkele dagen bewaren.

Salie is een vaste plant. Zet de plant in een pot of in de volle grond.

Je kunt de takjes ook drogen. Dan heb je het hele jaar salie tot je beschikking hebt. Gedroogde salie is lang houdbaar.

Gedroogde salie 

Drogen doe je zo:

  1. Verspreid de blaadjes over een schone (droge) theedoek.
  2. Keer ze af en toe om.
  3. Kun je ze verkruimelen? Dan zijn ze gedroogd. Dit kan ca. 2 weken duren.
  4. Bewaar de blaadjes in een afsluitbaar potje of bakje. Koel, droog en donker bewaren.

Bewaartijden salie

Koelkast: 2-3 dagen

Salie schoonmaken

Zie bereiden.