Savooiekool bereiden & bewaren

Savooiekool bereiden en recepten

Verwijder de harde buitenste bladeren en de stronk. Was de kool zorgvuldig. Snijd de kool in vieren. Schaaf of snijd de kool in fijne repen. Je kunt de bladeren ook vullen, laat ze dan heel.

Klik hier voor savooiekool recepten

Bereidingstijden savooiekool

Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: 5 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: 20 - 25 minuten
Stomen: 20 - 30 minuten

Savooiekool schoonmaken

Zie bereiden.

Savooiekool bewaren

Savooiekool kun je 2-4 weken in de koelkast bewaren. Bewaar deze groente in een open plastic zak in de groentelade. De savooiekool kun je eventueel buiten de koelkast bewaren, maar is dan korter houdbaar.

Een grote krop hoef je niet in één keer op te maken. Halveer de krop in de lengte en bewaar de rest in de koelkast. Dek de snijvlakken af met huishoudfolie.

Een restje rauw gesneden savooiekool over? Bewaar het restje in een plastic bakje met deksel erop. Dan blijft het zeker nog 1-2 dagen goed.

Rauwe savooiekool kun je ook invriezen. Blancheer de groente 2 minuten vlak voor invriezen. Savooiekool kun je in een goed gesloten plastic zakje tot 12 maanden bij minimaal -18°C in de diepvries bewaren.

Een restje gare savooiekool over? Dit kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren in een afgesloten bewaarbakje.

Bewaartijden savooiekool

Rauw
Koelkast: 2-4 weken
Fruitschaal: 1-2 weken
Diepvries (na blancheren): 12 maanden

Gekookt (restje)
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden