Schapevoetje (Gele stekelzwam) bereiden & bewaren

Bewaren
Gebruik het schapevoetje zo vers mogelijk. Bewaar schapevoetje in de koelkast bij een temperatuur tussen de 4° en 7°C. Dan kun je dit product 2 tot 3 dagen bewaren. 

Bereiden
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren. 

Bewaartijden

Koelkast: 2-3 dagen

Bereidingstijden

Koken: 5-7 minuten
Roerbakken: 2-4 minuten
Magnetron: 2-3 minuten
Frituren: 2-4 minuten
Grillen: 2-4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Schapevoetje (Gele Stekelzwam) schoonmaken

Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.