Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Verwijder de stelen, hak ze fijn en gebruik ze bijvoorbeeld in soep of sauzen. De hoeden halveer je of snijd je in plakjes. Kleine exemplaren kun je heel houden.

Shiitake kan beter niet gekookt worden.

In plaats daarvan kun je beter:

  • roerbakken in olie.
  • gepaneerd frituren.
  • stoven in bijvoorbeeld kippenbouillon met minder zout.
  • grillen met olie .
  • in de oven in aluminiumfolie bereiden.

Voor alle methoden geldt: niet langer dan 5 minuten, anders wordt de shiitake taai.

Bereidingstijden

Koken: 5 - 7 minuten 
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten 
Grillen: 2 - 4 minuten 
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Shiitake schoonmaken

Maak shiitake schoon met een vochtig keukenpapiertje of een champignonborsteltje. Doe dit pas vlak voor bereiding. Dan voorkom je smaakverlies.