Snijbiet bereiden & bewaren

Bewaren
Snijbiet is kort houdbaar. Eet snijbiet bij voorkeur dezelfde dag nog. Je kunt deze groente hooguit 2 dagen in de groentela van je koelkast bewaren.

Hoe weet ik of rauwe snijbiet niet goed meer is? Snijbiet verkleurt, wordt slap of is beschimmeld. Dit bederf herken je snel door te kijken, ruiken of zelfs proeven.

Een restje gekookte snijbiet kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren. Bewaar het restje snijbiet in een afgesloten bewaarbakje.

Bereiden
Was snijbiet zorgvuldig. Na het schoonmaken snijd je het blad van de steel. De steel heeft namelijk een langere bereidingstijd nodig dan het blad.

Het blad slinkt snel, vergelijkbaar met het blad van paksoi en spinazie.

Bewaartijden

Snijbiet rauw
Koelkast: 2 dagen

Snijbiet gekookt
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden

Bereidingstijden

Roerbakken: 3 - 4 minuten, de stelen iets langer dan het blad.
Smoren: 10 minuten
Stoven: 10 minuten, blad 2 minuten korter. 

Snijbiet schoonmaken

Zie bereiden.