Spinazie bereiden & bewaren

Bewaren
Verse spinazie kun je het beste op de dag van aankoop eten. Komt dat niet goed uit? Dan kun je spinazie 2 dagen in de koelkast bewaren.

Spinazie kun je ook invriezen. Wel vlak voor invriezen 2 minuten blancheren (kort verhitten). Spinazie is dan in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden houdbaar, bij minimaal -18°C.

Heb je een restje gare spinazie over? Je kunt een restje spinazie 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren in een afgesloten bewaarbakje.

Spinazie uit pot (glas) geopend? Dan kun je deze spinazie ook 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries bewaren. Doe de spinazie wel over in een afgesloten bewaarbakje.

Spinazie is een kwetsbare groente. Hoe weet ik of verse spinazie niet goed meer is? De spinazie is slap, verkleurt of verspreidt een zure geur. Dit bederf herken je met je zintuigen: kijk, ruik goed of proef.

Hoe weet ik of spinazie uit een pot niet goed meer is? Spinazie is beschimmeld of verkleurd. Dit bederf herken je door goed te kijken of goed te ruiken.

Bereiden
Was verse spinazie een paar keer om alle zandkorrels te verwijderen. Even laten uitlekken in een vergiet. Vervolgens met aanhangend water in enkele minuten koken.

Spinazie uit de diepvries of pot hoef je alleen even op te warmen.

Bewaartijden

Rauw
Koelkast: 2 dagen  
Diepvries: 1 jaar

Gaar of spinazie uit pot (glas)
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden

Bereidingstijden

Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Spinazie schoonmaken

Zie bereiden.