Stengels zoete aardappel bereiden & bewaren

Bewaren
De gedroogde variant op een droge en donkere plek bewaren.

Bereiden
Koken – afkoelen – weken – Klaar voor verder gebruik
Leg de stengels in een pan met wat koud water en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken. Zet daarna de pan opzij voor 2-3 uur om af te laten koelen. Giet dan pas het water af en spoel de stengels nog een keer na. Voeg opnieuw water toe en laat het voor 10 uur weken. Giet af en spoel na. Nu zijn de stengels klaar voor gebruik in (roerbak)gerechten.

Bereidingstijden

Gedroogde stengels:

  1. 30 minuten koken.
  2. 2 - 3 uur af laten koelen.
  3. 10 uur weken.
  4. Klaar voor gebruik in (roerbak)gerechten.

Stengels zoete aardappel schoonmaken

Gedroogde stengels: haal de gedroogde stengels uit de verpakking en was ze.