Sugarloaf ananas bereiden & bewaren

Bewaren
Ananas is een tropische vrucht die je niet in de koelkast bewaart. Sugarloaf ananas is ongeveer een week houdbaar op de fruitschaal.

Na het aansnijden is de ananas ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

In de diepvries zijn ananasstukjes tot wel 12 maanden houdbaar (bij minimaal -18°C).

Hoe weet ik of een ananas niet goed meer is? De ananas is beschimmeld of zacht geworden. Dit bederf herken je door je zintuigen te gebruiken: goed kijken of ruiken bijvoorbeeld.

Bereiden
Snijd een ananas in schijven, schil de schijven dik en verwijder de kern en ingroeisels. Er zijn ook speciale ananasschillers waarmee je de vrucht in één beweging kunt schillen.

Tip: Ga je mousse of pudding maken? Gebruik dan ananas uit blik of kook ananas even kort. Rauwe ananas bevat namelijk het enzym bromelaïne dat eiwitten afbreekt. Dit maakt dat melkproducten met verse ananas waterig worden en dat gelatine niet stijf wordt.

Bewaartijden

Koele plek (hele ananas): 3-7 dagen
Koelkast (aangesneden ananas): 5 dagen
Diepvries (stukjes ananas): 12 maanden

Bereidingstijden

Afhankelijk van de toepassing.

Sugerloaf ananas schoonmaken

Zie bereiden.