Tendral meloen bereiden & bewaren

Bewaren
Door de dikke schil is een tendral lang houdbaar. Een vrucht blijft op een koele plek wel 5 weken goed.

Bewaar stukken en partjes meloen wel in de koelkast, maar verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Ze zijn dan maximaal 3 dagen houdbaar.

Houd er rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten kunnen dit makkelijk opnemen.

In de diepvries is meloen bij minimaal -18°C tot 12 maanden houdbaar.

Hoe weet ik of de meloen niet meer goed is? De meloen verkleurd of is beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Bereiden
Was de meloen voor gebruik. Halveer de vrucht en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees los van de schil en snijd het in blokjes of partjes.

Bewaartijden

Hele meloen
Koele plek: 5 weken

Stukken meloen
Koelkast: 3 dagen
Diepvries: tot 12 maanden

Bereidingstijden

Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.

Tendral meloen schoonmaken

Zie bereiden.