Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Laat zwarte bonen 8 - 12 uur weken en kook ze vervolgens in ongeveer 60 - 90 minuten gaar.

Zwarte bonen uit blik of glas kun je verwarmen zonder te koken.

Zwarte bonen kun je beter niet rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in bonen, lectine. Als je de bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.

De hoeveelheid lectine verschilt per bonensoort. In kidneybonen, sojabonen en zwarte bonen zit meer lectine dan in bijvoorbeeld linzen of kikkererwten.

Bereidingstijden

Gedroogde zwarte bonen
Weken: 8 - 12 uur 
Kooktijd: 60 - 90 minuten (na het weken)