Zwarte trompet (Hoorn des overvloeds) bereiden & bewaren

Bewaren
Bewaar de zwarte trompet in de koelkast bij een temperatuur tussen de 4° en 7°C. Gebruik de zwarte trompet zo vers mogelijk. Bereiden op de dag van aankoop.

Bereiden
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren. 

Bewaartijden

Koelkast: 1 dag

Bereidingstijden

Koken: 5-7 minuten
Roerbakken: 2-4 minuten
Magnetron: 2-3 minuten
Frituren: 2-4 minuten
Grillen: 2-4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Zwarte trompet (Hoorn des overvloeds) schoonmaken

Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.