Nationale Groente- en Fruitdag

Wat is de Nationale Groente- en Fruitdag?

De Nationale Groente- en Fruitdag is een jaarlijks terugkerende dag op 14 oktober waarop groenten en fruit in het zonnetje worden gezet. Nederland heeft een overvloed aan heerlijke groenten en fruit te bieden. Daar kunnen we met z'n allen nog veel meer van eten. Want de gemiddelde consumptie van groenten en fruit blijft nu ver onder de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 200 gram fruit en 250 gram groenten. Bovendien is het eten van groenten en fruit een gezonde en duurzame keuze voor iedereen. 

Partner worden?

Weet jij al een toffe actie binnen jouw bedrijf waarmee je groente en fruit in het zonnetje kan zetten? Bijvoorbeeld groente- en fruitsnacks uitdelen op kantoor of een mooie social media post? Of heb je nog geen idee, maar zoek je naar inspiratie? Neem dan contact met ons op en meld je organisatie aan als partner van de Nationale Groente- en Fruitdag. 

Partner worden is gratis en laagdrempelig. Het enige wat we van je vragen is een logo om op onze website te vermelden en we willen graag weten wat je gaat doen op 14 oktober om het eten van groente en fruit te stimuleren. Inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op de partnerpagina

De organisatie met het origineelste idee komt in aanmerking voor een video-reportage die wordt gemaakt door Dutch Food Week tv. Dat filmpje zal worden gedeeld via de Social media kanalen van Dutch Food Week en is natuurlijk ook voor je eigen organisatie beschikbaar.

Programma 2022

Het programma voor 14 oktober 2022 sluit aan bij het programma van 2021. De Nederlandse eetcultuur laat nog altijd voldoende ruimte om volop aandacht te schenken aan een groente- en fruitrijke snackmomenten tijden een 'Ga voor Kleur Break'. Want groenten en fruit bieden volop mogelijkheden om te variëren met kleurrijke en gezonde tussendoortjes. 

Impressie van Nationale Groente- en Fruitdag 2021

Het thema van 2021 was 'Ga voor kleur Break' met daarbij de slogan “Snack met groenten en fruit je middagdip eruit!". Dit tussendoormoment om 16:00 uur gaf ons de mogelijkheid om op een positieve en concrete manier deelnemers te enthousiasmeren extra groenten en fruit te eten en zo gemakkelijker aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Bekijk de aftermovie voor een korte impressie van de Nationale Groente- en Fruitdag 2021.

Ga voor Kleur

Geef je leven meer kleur! Dat is niet alleen leuk maar ook heel gezond.