Nationale Groente- en Fruitdag

Wat is de Nationale Groente- en Fruitdag?

De Nationale Groente- en Fruitdag is een jaarlijks terugkerende feestdag op 14 oktober. Met deze feestdag zetten we groenten en fruit in het zonnetje. Nederland heeft een overvloed aan heerlijke groenten en fruit te bieden. Daar kunnen we met z'n allen nog veel meer van eten. Want het eten van groenten en fruit is een gezonde en duurzame keuze voor iedereen.

Partner worden?

Weet jij al een toffe actie binnen jouw bedrijf waarmee je groente en fruit in het zonnetje kan zetten? Bijvoorbeeld groente- en fruitsnacks uitdelen op kantoor of een mooie social media post? Of heb je nog geen idee en zoek je naar inspiratie? Neem dan contact met ons op en meld je organisatie aan als partner van de Nationale Groente- en Fruitdag. 

Partner worden is gratis en laagdrempelig. Het enige wat we van je vragen is een logo om op onze website te vermelden en we willen graag weten wat je gaat doen op 14 oktober om het eten van groente en fruit te stimuleren.

Programma 2022

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het programma voor 14 oktober 2022.
Deze zal zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

Bekijk hieronder alles over de editie van 2021. 

Editie 2021

Het thema van 2021 was 'Ga voor kleur Break' met daarbij de slogan “Snack met groenten en fruit je middagdip eruit!". Dit tussendoormoment om 16:00 uur gaf ons de mogelijkheid om op een positieve en concrete manier deelnemers te enthousiasmeren extra groenten en fruit te eten en zo gemakkelijker aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. 

30 miljoen bereik

Tijdens deze tweede editie van de Nationale Groente- en Fruitdag op 14 oktober zijn miljoenen Nederlanders geïnspireerd om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit . Op 12 radiozenders, in 55 artikelen, in 2 supermarktbladen en in meer dan 400 social media posts is de Nationale Groente- en Fruitdag besproken. Dit heeft geresulteerd in een potentieel bereik van ruim 30 miljoen en daarmee was de Nationale Groente- en Fruitdag 2021 zichtbaarder dan ooit.

140 partners

Bijna 140 partijen hadden zich dit jaar aangemeld als partner van de dag, waaronder GF-bedrijven, groentespeciaalzaken, onderwijsinstellingen, supermarkten, non-profitorganisaties, zorginstellingen, bedrijven en cateraars. Alle partners hebben op 14 oktober een eigen actie gedaan binnen het thema 'Ga voor Kleur Break', zoals het uitdelen van groente- en fruitsnacks aan werknemers, patiënten, leerlingen of klanten. Naast de aangemelde partners plaatsen bijna 100 extra partijen een post op social media over de Nationale Groente- en Fruitdag en/of de Ga voor Kleur Break. 

Ga voor Kleur

Geef je leven meer kleur! Dat is niet alleen leuk maar ook heel gezond.

Aftermovie

 Bekijk de aftermovie voor een korte impressie van de Nationale Groente- en Fruitdag 2021.