82% van de Nederlanders letten dagelijks op voeding

11,6 miljoen Nederlanders maakt dagelijks bewuste voedingskeuzes. Daarbij letten mensen meer op het eten van voldoende groenten en fruit dan op suiker- en vitinname. Voor slechts 1% is gezond eten en drinken een gewoonte. Dit kwam naar voren uit de Healthy Lifestyle Monitor, een onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.

De Nederlanders die dagelijks bewuste voedingskeuzes maken, letten voornamelijk op het eten van voldoende groenten (46%) en fruit (44%). Bijna de helft van de Nederlanders (48%) die bewust letten op gezonde voeding geven aan dat te doen voor hun gezondheid. Mensen willen gezonder leven en daardoor gezond oud worden. Daarnaast geeft een vijfde (20%) aan dat ze gezond eten en drinken om hun gewicht op peil te houden of juist af te vallen.

Gezonde eters

Vrouwen en ouderen (boven de 50 jaar) letten vaker bewust of zij gezond eten en drinken. Zo let 87% van de vrouwen bewust op voeding, tegenover driekwart van de mannen (76%). Hoe ouder Nederlandse zijn, hoe bewuster ze omgaan met hun voeding. Van de 50-plussers eet en drinkt 86% bewust, vergeleken met 75% van de 18- tot 34-jarigen en 80% van de 35- tot 49-jarigen.

Bron: Multiscope