Basisscholieren krijgen 20 weken gratis schoolfruit

Samen met de klas schoolfruit eten is lekker, gezellig en gezond! Basisscholen kunnen zich vanaf 4 september aanmelden voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Scholen die meedoen ontvangen 20 weken 3 stuks groente en fruit per leerling per week gefinancierd door de EU. Er kunnen circa 2600 scholen deelnemen.

De regeling is voor alle basisscholen in Nederland met als doel gezonde voeding een structurele plek in het beleid van basisscholen te geven en kinderen meer kennis bij te brengen over groente en fruit. Het EU-Schoolfruitprogramma wil de basis leggen voor goede voedingsgewoonten in de toekomst.

Van 4 t/m 15 september kunnen scholen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Alle basisscholen komen in aanmerking voor het programma. De gratis leveringen lopen van 13 november 2017 t/m 20 april 2018. Daarna gaan scholen zelf door met het eten van groenten en fruit. De school kiest dan voor een (betaald) abonnementensysteem of de school gaat verder op basis van een oudermodel, waarbij ouders zelf fruit en groente meegeven naar school.