Bezoek de Nederlandse fruittelers tijdens de Fruitigste Hardfruitdagen

Ze zijn er weer, appels en peren van Nederlandse bodem! Hoe leuk is het om deze zelf te plukken en te proeven? Dat kan de komende weken op meerdere fruitbedrijven in ons land. Tijdens ‘De Fruitigste Hardfruitdagen’ openen fruittelers hun deuren voor het publiek. Op 16, 17, 23, 24, 30 september of 1 oktober ontmoeten de telers je graag op hun bedrijf. Ontdek op www.defruitigste.nl een teler bij jou in de buurt

Een (fr)uitje bomvol activiteiten

Naast het plukken van fruit zijn er nog veel meer andere leuke activiteiten georganiseerd door de deelnemende bedrijven. Wat dacht je van een rondrit met de pluktrein, een tractorparcours afleggen, beestjes zoeken in de boomgaard of zelf je appelsap persen? Daarnaast hebben veel fruitbedrijven een eigen winkel en een gezellig terras, waar je onder meer kunt genieten van koffie met - hoe kan het ook anders - een stukje appeltaart. Voor kinderen liggen er kleurplaten en knutselpakketten klaar en zijn er volop speelmogelijkheden. Een ideaal uitje dus, voor jong en oud! 

De Fruitigste Hardfruitdagen

Platform FRUITVOORUIT.NL wil met de Fruitigste Hardfruitdagen een prachtig visitekaartje neerzetten voor de fruitsector. Bezoekers komen namelijk alles te weten over de diverse fruitsoorten en kunnen met eigen ogen zien hoe fruittelers alles in het werk stellen om een gezond, veilig en superlekker product te maken.

Bron: De Fruitigste