Bossche onderwijsinstellingen en provincie Noord-Brabant stimuleren studenten om gezond te snacken

Kaasbroodjes, chocoladerepen, hamburgers: Maar liefst 92% van het voedsel dat studenten tegenkomen op hun weg van het station naar de Onderwijsboulevard in 's-Hertogenbosch valt buiten de aanbevelingen van de Schijf van Vijf. Dit betekent niet alleen dat studenten zich extra moeten inspannen om een gezond tussendoortje te vinden, maar het normaliseert ook ongezonde eetgewoonten. Ongezonde snacks worden de norm. Door deel te nemen aan de Nationale Groente- en Fruitdag wilden een aantal onderwijsinstellingen aan de Onderwijsboulevard hier samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO een alternatief voor bieden.

Op 12 oktober konden studenten een gratis appeltje meepakken bij de ingang van hun school. Deelnemende onderwijsinstellingen, HAS green academy, Koning Willem I College en Yuverta, hoopten dat hiermee een impuls werd gegeven aan een gezonder eetpatroon van hun studenten. Directieleden openden de dag door het fruit aan hun studenten uit te delen. Ook ZLTO onderschreef het belang van fruit als snack en deelde die dag gratis fruit uit op hun locatie aan de Onderwijsboulevard.

Studenten werden bewuster gemaakt van wat ze aten. Met fruitbomen, kratten vol fruit en beachflags werd de aandacht gevestigd op het lekkere fruit. Dit sloot naadloos aan bij het thema van de Dutch Food Week, 'Weet wat je eet'. Een week, dat jaar van 7 tot 14 oktober, waarin overal in Nederland activiteiten werden georganiseerd om een breed publiek bekend te maken met de wereld van food en voedselproductie. De Nationale Groente- en Fruitdag vormde hier een belangrijk onderdeel van.

Bron: HAS Green Academy