Drukte bij de groenteman

Positief nieuws. Nederlanders kochten de afgelopen dagen veel verse groenten en fruit. Hierdoor is het niet alleen druk in de supermarkt, maar ook bij de groenteman, die het al tijden moeilijk heeft.

Volgens Gebroeders van Aarle komt dit doordat consumenten meer aangewezen zijn op thuis koken nu de horeca gesloten is. Hierdoor draait hun groentespeciaalzaak momenteel op volle toeren, ondanks het wegvallen van de zakelijke markt zoals werkfruit. Maar, zo waarschuwen ze, door tekort aan personeel en logistieke problemen kunnen de prijzen wel gaan oplopen.

Ook in de groentespeciaalzaken vertonen klanten het typerende hamstergedrag. "Het is ongelofelijk, oudere dames die normaal een kilootje aardappelen meenemen, die laden nu drie zakken aardappels op", vertelt Arwin van Dijk van Van Dijk.

De groentespeciaalzaak staat nu ook op de lijst van de Rijksoverheid met cruciale beroepen en vitale processen onder "ambachtelijke levensmiddelen winkels". Deze toevoeging is het resultaat van de inspanningen van branchevereniging ADN.

Bron: agf.nl