Een avocado per dag helpt cholesterolgehalte te verlagen

Uit een nieuwe studie blijkt dat het eten van één avocado per dag gedurende zes maanden geen effect bleek te hebben op buikvet, levervet of tailleomtrek bij mensen met overgewicht of obesitas. Wel leidde het tot een lichte daling van ongezonde cholesterolwaarden.

Het team, met o.a. onderzoekers van de universiteit Penn State, ontdekte ook dat de deelnemers die avocado's aten een beter eetpatroon hadden tijdens de studieperiode.

Hoewel eerdere, kleinere studies een verband hebben gevonden tussen het eten van avocado's en een lager lichaamsgewicht, BMI en tailleomtrek, was dit de grootste, meest uitgebreide studie tot nu toe naar de gezondheidseffecten van avocado's, inclusief het grote aantal deelnemers en de lengte van de studieperiode.

"Hoewel de avocado's geen invloed hadden op buikvet of gewichtstoename, levert de studie nog steeds bewijs dat avocado's een gunstige aanvulling kunnen zijn op een goed uitgebalanceerd dieet," zei Penny Kris-Etherton, Evan Pugh universiteitshoogleraar voedingswetenschappen aan Penn State. "Het eten van een avocado per dag in deze studie veroorzaakte geen gewichtstoename en veroorzaakte ook een lichte daling in LDL-cholesterol, wat allemaal belangrijke bevindingen zijn voor een betere gezondheid."

Bron