Groenteconcepten succesvol maken met Innovatieplatform

De HAS Hogeschool en The Food Foundry, een organisatie die veelbelovende food start-ups ondersteunt, willen groenteconcepten succesvol maken met hun Innovatieplatform Groente. Dit is nodig omdat veel HAS-studenten creatieve en prijswinnende concepten met groente ontwikkelen in hun eindexamenjaar, waar maar weinig van op de markt komen.

"Vanuit onze kennis, ervaring en ons netwerk willen we er samen voor zorgen dat dit wel gebeurt. Op dit moment zijn er drie HAS-studenten begonnen aan dit innovatietraject", zegt Joris Leferink van The Food Foundry. 

Meer groente eten

Met dit platform willen de partijen Nederlanders helpen om meer groente te eten. De meeste Nederlanders eten namelijk veel te weinig groente. De groenteconcepten moeten het makkelijker maken voor consumenten om groenten op meerdere momenten over de dag te eten op een aantrekkelijke en bruikbare manier. "Voldoende groente en fruit zijn een essentieel onderdeel van gezonde voeding. Nu we te maken hebben met Covid-19 zie je dat mensen met gezondheidsproblemen, die gerelateerd zijn aan een ongezonde leefstijl, een hoger risico hebben op serieuze klachten bij besmetting en een langere herstelperiode nodig hebben. Het is dus actueel om naar gezonde voeding te kijken", aldus Herman Peppelenbos, lector Groene Gezondheid van HAS Hogeschool.

Concepten in de catering

Onlangs hebben twee nieuwe partners zich aangesloten bij het platform: bedrijfs-en onderwijscateraars Vitam en Appèl catering. Samen testen ze groenteconcepten in een vroege fase voor feedback vanuit de markt en de consument. De organisaties willen de samenwerking op termijn uitbreiden met meer partners.

 

Bron: NAGF en HAS Hogeschool