Het is morgen Nationale Groente- en Fruitdag!

Supermarktketen Lidl roept woensdag 20 juni uit tot Nationale Groente- en Fruitdag. De supermarkt wil morgen Nederlanders extra inspireren, motiveren en uitdagen om meer groente en fruit te eten. Dit jaar staat in het teken van 'gezond snacken'. 

De meeste Nederlanders eten te weinig groente en fruit. De aanbevolen hoeveelheid van 2 stuks fruit en 250 gram groente wordt niet gehaald. Gemiddeld eet maar 16%* van de bevolking voldoende fruit en slechts 6%* genoeg groente

Daar moet iets aan veranderen vindt ook Vivian Reijs: ’’Veel mensen onderschatten het belang van het eten van genoeg groente en fruit. Het draagt zoveel bij aan de gezondheid, zeker voor kinderen, die nog in de groei zijn. Door elke dag aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid te komen, gaan we in de richting van een gezond voedingspatroon."

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit is ook blij met deze landelijke aandacht en roept iedereen op deze dag te steunen.

De Nationale Groente- en Fruitdag trapt morgen af en komt jaarlijks terug. Heel Nederland kan meedoen door op social media te laten zien hoe gezond snacken er bij hun uitziet met #groentefruitdag en #gavoorkeur. 

*Cijfers afkomstig van Voedselconsumptiepeiling RIVM