Lustrum Healthy Food Congress

Op vrijdag 5 april 2019 vindt in de Expozaal van het Beatrixgebouw in Utrecht het 5e Healthy Food Congress plaats. Dit lustrum vindt tegelijk plaats met het succesvolle congres Arts & Leefstijl dat kan rekenen op ruim 600 artsen, diëtisten en andere zorgverleners. Dit biedt kansen voor mooie verbindingen tussen professionals in de zorg en de groente- en fruitsector.

Het ochtendprogramma staat in het teken van inhoudelijke lezingen. Key-note spreker is de succesvolle schaatscoach Jac Orie. Hij vertelt over hoe hij aankijkt tegen de rol van groenten en fruit achter het succes van zijn sporters, waaronder Sven Kramer, Kjeld Nuis en Patrick Roest. Hij spreekt onder meer over welke specifieke waarden hij toekent aan bepaalde producten en in het bijzonder groenten en fruit. 

Kinderarts en lid van de stuurgroep van het NAGF dr. Koen Joosten zal nóg duidelijker benadrukken vanuit zijn dagelijkse praktijk, wat goede voeding in de praktijk méér doet voor een goede gezondheid van kinderen. Andersdenker Peter Jens geeft ons nieuwe en onverwachte inzichten. Hij zal onder andere spreken

over hoe je met minder meer kan bereiken. Daarbij telt de inhoud en niet de hoeveelheid. In één woord omschreven als ‘Ephemeralization’: de technologische mogelijkheden die het mogelijk maken om meer en meer te doen met minder en minder. Kortom, laat u verrassen door een veelheid van inzichten en doe er uw voordeel mee.

Ontmoeten en workshops

Onderdeel van het Healthy Food Congress is een groente- en fruitmarkt. Deze vormt het inspirerende middelpunt tijdens de pauzes waar de bezoekers van het congres Arts en Leefstijl en het Healthy Food Congress elkaar ontmoeten en met elkaar het gesprek kunnen aangaan. Bijvoorbeeld over wat huisartsen en diëtisten voor ontwikkelingen zouden willen zien vanuit de groente- en fruitsector, die kunnen bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van hun patiënten.

Albert Heijn verzorgt een workshop over nieuwe kansen op het gebied van gezonde voeding. De deelname hieraan is beperkt. Van Gelder Nederland verzorgt een workshop over hoe vers in de zorg kan worden versneld en Dr. Goodfood geeft de workshop ‘Hoe maken we het gezonder’.

Deelnemen

Tickets vanaf €75,-. Inschrijven kan via de website. Hier is tevens het complete programma inclusief de workshops te zien.