NAGF op de radio over het belang van groenten en fruit

Vrijdag 11 september j.l. was Karin Bemelmans van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) te gast in het radioprogramma Let's Talk Business van de online radiozender New Business Radio. Samen met Gert Mulder van GroentenFruit Huis en Timo Hoogeboom van HAK ging ze in gesprek met presentator Ron Lemmens over het belang van groenten en fruit.

Luister de uitzending hier terug.

Het gesprek ging over het ontstaan van de vereniging GroentenFruit Huis en over het belang van de sector voor Nederland en voor de consument. Hoe consumenten te verleiden om meer groenten en fruit te eten, op ieder moment van de dag, kwam meermalen aan bod. Tijdens het gesprek werd ook  het Manifest voor een lager btw-tarief op groenten en fruit besproken. Dit manifest is afgelopen juni naar verschillende stakeholders gestuurd met het verzoek om het te ondertekenen. Binnenkort zal het worden aangeboden aan de politiek met de volgende verzoeken:

·         Een lager btw-tarief op groenten en fruit

·         Nu te investeren in een gezonde leefstijl voor een gezonde maatschappij

·         Gebruik te maken van het corona-momentum waarbij burgers open staan voor een gezonde leefstijl

"Help mee de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Zo verminderen we zorgkosten, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Eet groeten en fruit op elk moment van de dag op iedere plaats"

Bron: NAGF