Second Vegetable Summit

Tijdens de tweede Vegetable Summit (Londen 8 oktober) werd de stand van zaken gepresenteerd van de Peas Please actie van The Food Foundation. Naast dat er nieuwe organisaties met een pledge aansloten, wordt er een tv-commercial voor groenten ontwikkeld: de Veg Power commercial!

Een van de onderdelen van de Peas Please actie is de oproep om meer ‘reclame’ te maken voor de consumptie van groenten. Hiervoor is het concept Veg Power ontwikkeld. Het reclamebureau Adam&EveDDB en TV zender ITV slaan de handen ineen en zullen vanaf januari 2019 de Veg Power commercial gaan uitzenden.

In oktober 2017 heeft de Food Foundation haar actie Peas Please gelanceerd tijdens de eerste Vegetable Summit. Meer dan 40 organisaties van winkeliers, producenten, cateraars en overheidsorganisaties hebben toen een ‘pledge’ ingediend, een belofte om zich in te zetten de groenteconsumptie te verhogen. Het NAGF heeft samen met het GroentenFruit Huis als enige buitenlandse organisatie hieraan bijgedragen. Het NAGF is lid van de Advisory Board voor Peas Please.