Shaun het Schaap stimuleert Britse kinderen om meer groenten te eten

De befaamde studio Aardman, winnaar van de Academy Award®, staat bekend om zijn creaties zoals Wallace & Gromit, Shaun het Schaap en talloze andere geliefde kinderfiguren. In een spannende samenwerking met Veg Power bundelt Aardman nu de krachten om de groenteconsumptie onder kinderen in het Verenigd Koninkrijk te stimuleren.

Op dit moment blijft de groenteconsumptie van kinderen aanzienlijk achter bij de aanbevelingen van de Britse overheid. Bijna één op de drie (29%) kinderen in de basisschoolleeftijd consumeert dagelijks minder dan één portie groenten. Aangezien groenten essentieel zijn voor de gezondheid, groei en ontwikkeling van kinderen, is het van cruciaal belang dat er meer inspanningen worden ondernomen om deze situatie te verbeteren.

Het huidige samenwerkingsproject met Shaun het Schaap wordt momenteel uitgevoerd op scholen in de Londense gemeente Lambeth. Dit initiatief omvat een geïntegreerd programma dat zowel scholen als gezinnen omvat. Het hoofddoel is om kinderen aan te moedigen meer groenten te eten door geleidelijk aan één nieuwe groentesoort toe te voegen. De eerste groente die speciale aandacht krijgt, is de paprika. Als onderdeel van dit initiatief ontvangen alle deelnemende kinderen een puzzel met Shaun het Schaap en een activiteitenpakket dat speciaal is ontworpen om kinderen te betrekken bij paprika's. Onderzoek heeft aangetoond dat het consumeren van groenten en fruit in verschillende kleuren bijdraagt aan het vervullen van onze voedingsbehoeften op het gebied van vitaminen, mineralen en vezels.

Bron: AGF.nl en Veg Power