Weekmenu's inspireren duizenden consumenten

Om consumenten te helpen met de vraag 'wat eten we vanavond' wordt vier weken lang op Veggipedia elke week een weekmenu gedeeld vol inspiratie voor de avondmaaltijd. Het eerste weekmenu is in de eerste dagen al door ruim 4,5 duizend consumenten geraadpleegd.

In de recepten, gemaakt door vier bekende foodbloggers, wordt rekening gehouden met het aanbod van groenten en fruit in dit seizoen. Ook zijn bepaalde groenten in meerdere gerechten gebruikt om voedselverspilling te voorkomen. Inmiddels zijn we bij weekmenu 2 beland en hiervoor staan o.a. een heerlijke curry met aubergine en een snelle plaattaart met courgette op het menu. Weekmenu 3 staat inmiddels ook online zodat er genoeg tijd is om boodschappen te doen voor volgende week!

Campagne

De weekmenu's zijn onderdeel van de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit'. Deze campagne is bedoeld om de consument gerust te stellen dat de sector blijft zorgen voor voldoende groenten en fruit, om de harde werkers een hart onder de riem te steken en nu ook om de consument te inspireren. De eerste campagnevideo had via sociale media een bereik van bijna 3,5 miljoen weergaven. Daarnaast heeft de STER de video uitgezonden tijdens bijna honderd reclameblokken.