Stoere Traktaties

Steeds meer basisscholen propageren het gezond trakteren. Een fantastische ontwikkeling die geheel in lijn ligt met de ambitie van Aartsen Kids Foundation (AKF) om kinderen bewust te maken van het belang van goede voeding en een gezonde levensstijl. Met het schoolproject 'Stoere Traktaties' laat AKF kinderen in de middenbouw van het primair onderwijs ervaren hoe leuk, lekker en stoer trakteren met groenten en fruit is. ‘Stoere Traktaties’ is door het RIVM beoordeeld als erkende Gezonde School-activiteit.

Het accent van het schoolproject 'Stoere Traktaties' ligt op ‘fun’ en beleving, waarbij ervaringsleren centraal staat. Samen met het geanimeerde ‘Fruitzooitje’ ontdekken kinderen spelenderwijs de wereld van groenten en fruit. Als ze eenmaal enthousiast zijn geworden door groenten en fruit spelenderwijs te ontdekken, volgt de rest vanzelf!

Het ‘Stoere Traktaties’ lespakket bestaat uit vier lessen, welke in een periode van vier weken door de leerkracht of een stagiair(e) worden gegeven. Het werkboekje ‘Op avontuur met het Fruitzooitje’ is hierbij de ‘routekaart’ van het project. Alle vier de lessen zijn makkelijk inpasbaar binnen het reguliere lesprogramma en hebben een duur van circa 120 minuten.

‘Stoere Traktaties’ is door het RIVM beoordeeld als erkende Gezonde School-activiteit.

Algemene informatie

Naam:
Stoere Traktaties
Organisatie:
Aartsen Kids Foundation
Contact:
Nadi Faas
Email:
Telefoon:
076 524 8250