Goede Zorg Proef Je

Naar een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en revalidatiecentra: voor patiënt, bezoeker én personeel. Dat is het doel van het project Goede Zorg Proef Je. Een ziekenhuis heeft een voorbeeldfunctie. Het aanbieden van gezonde voeding voor patiënten, bezoekers én personeel draagt breed bij aan herstel na ziekte van patiënten, aan een gezonde werkomgeving en aan een gezonde keuze voor bezoekers.

Vanuit het project benutten we ervaringen, kennis en best-practices van vooroplopende ziekenhuizen op het gebied van maaltijdservices en maken we dit breed toepasbaar. Naast de inventarisatie van ontwikkelingen, bieden we handvatten om de transitie naar een gezond voedingsaanbod makkelijker te maken, bijvoorbeeld via een toolkit.

Goede Zorg Proef Je is een samenwerking van Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, uitgevoerd met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De expertise van Ziekenhuis Gelderse Vallei, hét Voedingsziekenhuis en het Voedingscentrum wordt ingezet in het project.

Algemene informatie

Naam:
Goede Zorg Proef Je
Organisatie:
Alliantie Voeding in de Zorg
Doelgroep:
Zorg
Email:
Telefoon:
0318 435484