LunchMaatjes

Hoe zou het zijn als alle basisschoolleerlingen dagelijks een gezonde lunch krijgen aangeboden op school? Zodat alle kinderen een gezond eetpatroon ontwikkelen en dat dat niet afhankelijk is van de portemonnee van hun ouders? Dit is onze droom! Hiermee leren kinderen dat gezond eten ook leuk en lekker kan zijn.

Wat doen we? 

Op scholen verzorgen we dagelijks een 'zelfsmeerlunch', een buffet met gezonde producten zodat kinderen zelf, onder begeleiding van vrijwilligers, een gezonde lunch bij elkaar pakken. Uiteraard houden we rekening met voorkeuren zoals Halal en veganistisch en bekende allergieën. Kinderen vinden het leuk en lekker om nieuwe dingen te proeven. Samen eten is samen leren!

Niet alleen verzorgen we dagelijks een gezonde zelfsmeerlunch voor alle kinderen. Ook helpen we met het creëren van voldoende draagvlak onder leerkrachten, ouders, Medezeggenschapsraad, Ouderraad en natuurlijk de kinderen. Daarnaast helpen we de school met het ontwikkelen van lesprogramma’s en interventie programma’s en helpen we met het vinden en aanvragen van relevante subsidies. Via een samenwerking met LunchMaatjes kan de school zich mogelijk gaan profileren als ‘Gezonde School’.

Algemene informatie

Naam:
LunchMaatjes
Organisatie:
LunchMaatjes
Doelgroep:
Kinderen
Contact:
Jos Lutterman
Email:
Telefoon:
06-10522547