7 x inspiratie met groente en fruit voor kinderen

Bij kinderen draait het allemaal om variëren en leuk presenteren, ook als het om groente en fruit gaat.

Bij kinderen draait het bij groente en fruit allemaal om variëren en leuk presenteren. Je eet immers ook met je ogen en als het er leuk uitziet, is de kans groter dat het ook op gaat. Om je een handje op weg te helpen, geven we hieronder 7 tips met groente en fruit speciaal voor kinderen.

1. Monkey platter
Een monkey platter is eigenlijk een schaal met verschillende bakjes gevuld met diverse soorten groente en fruit; bijvoorbeeld snoeptomaatjes, rozijnen en appelstukjes. Ideaal als vieruurtje als ze uit school komen. Je kunt ook een thema monkey platter maken; blogger Mamaliefde maakte bijvoorbeeld tijdens de finale van het WK vrouwenvoetbal een 'Oranje monkeyplatter' met o.a. oranje snacktomaatjes, oranje paprika en mandarijnen.

2. Regenboog spiesjes
We eten met onze ogen en kleur speelt daarbij een belangrijke rol. Dus deze regenboogspiesjes gaan er vast en zeker goed in. Op deze spiesjes vind je alle kleuren van de regenboog en krijgt je kind meteen een gevarieerd aanbod van fruit. Ook lekker als traktatie op school of op een kinderfeestje.

3. Watermeloen pizza
Kinderen zijn voor pizza altijd wel te porren, dus wedden dat deze watermeloenpizza er ook prima in gaat? Tip: laat de kinderen zelf helpen met het ‘beleggen’ van de pizza.

4. Fruit ijsjes
Ideaal om af te koelen tijdens de warme zomerdagen. Maar eigenlijk kunnen ze altijd wel! Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn ijsjesvormpjes, fruit en water om vervolgens in te vriezen. Jammie!

5. Fruit roll-ups
Veel kinderen (en volwassenen!) zijn dol op zure matjes. Maar wist je dat je heel eenvoudig een gezondere variant hiervan zelf kunt maken? Pureer fruit naar keuze, smeer het uit op een bakplaat en laat vervolgens in de oven 'uitdrogen' tot er een hele plaat ontstaat. Snijd deze in reepjes en rol op in leuke fruit roll-ups.

6. Pastasaus met verstopte groenten
Pikt jouw kind ook altijd de groenten uit de pasta? Blogger Mamaliefde heeft een goede tip. "Als ik toch wil dat hij deze groenten eet, haal ik na het bakken van de groenten er even de staafmixer doorheen. Dat zorgt ervoor dat de saus lekker glad wordt en er geen ‘stukjes’ meer inzitten die hij er uit kan pikken." Lekker met volkorenpasta, courgette spaghetti of brocolli rijst.

7. Smoothies
En last but not least: maak samen met je kind een smoothie met verschillende soorten groente en fruit. Laat je kind helpen met het snijden van de groente en het fruit en gooi het daarna zelf in de mixer. Wat water, melk of yoghurt erbij en klaar is je smoothie!

Meer inspiratie nodig? Veggipedia heeft nog veel meer kindvriendelijke recepten! 

Klik hier voor alle kindvriendelijke recepten op Veggipedia