3 groenterestaurants om uit te proberen

Wanneer je uit eten gaat krijg je vaak een gerecht voorgeschoteld met veel vlees of bijvoorbeeld pasta. Aan de zijkant op je bord liggen wat blaadjes sla. Maar wist je dat er ook restaurants zijn waar groenten een hoofdrol hebben? Deze drie groenterestaurants moet je eens bezoeken!

Le Jardin

Groen-te-no-mie (de; v), oftewel de kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitganspunt. Dat is waar restaurant Le Jardin in Utrecht voor staat. En dan het liefst met groenten uit het seizoen. Geniet van een twee tot zes-gangenmenu, volledig vegetarisch. Mocht je er toch graag een stukje vlees of vis bij willen eten dan kun je dat er extra bijbestellen.

De Nieuwe Winkel

Restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen is dit jaar uitgeroepen tot nummer 2 groenterestaurant in de Wereld! Zeker een bezoekje waard dus. De Nieuwe Winkel experimenteert en creëert met planten van dichtbij. Uit voedselbossen, ommuurde tuinen en van natuurakkers. Het liefst zelf geplukt zodat ze weten waar het vandaan komt. Proef de streek en het seizoen met botanische gastronomie!

The Farm Kitchen

The Farm Kitchen in Hoofddorp is opgezet door sterrenchef Jonathan Karpathois en ondernemer Xander Meijer. Gasten in hun restaurant willen ze verbinden met echt, puur voedsel. En ze willen hun gasten bewust maken wat voeding kan doen voor je gezondheid en vitaliteit. The Farm Kitchen werkt samen met lokale boeren waardoor een korte voedselketen ontstaat met minder CO2-uitstoot en minder afval. Goed voor de mens en de natuur!