5x lekkere waterrijke tussendoortjes

Tijdens de warme zomerdagen kan je wel wat extra vocht gebruiken. We vinden water al snel 'saai', maar gelukkig zijn er nog een heleboel andere opties om je vochtbalans op peil te houden. Wist je dat veel groenten en fruit bijvoorbeeld rijk zijn aan water? Zo heeft watermeloen een watergehalte van 93%! We hebben hieronder een aantal andere waterrijke tussendoortjes voor je op een rijtje gezet.

1. Radijsjes

Deze bolle rode wortels smaken lekker pittig en bestaan voor maar liefst 95% uit water! Je kunt ze rauw eten met schil, lekker makkelijk. Maak bijvoorbeeld een schaal met rauwe worteltjes, stukjes komkommer, snoeptomaatjes en radijsjes en je snoept zo 250 gram groenten weg.

2. Carambola

Deze bijzondere vrucht heet ook wel stervrucht, omdat plakjes carambola op een ster lijken. De vrucht heeft sappig geel, doorschijnend vruchtvlees. De smaak is fris zoetzuur en de vrucht bestaat voor 91,4% uit water! Een heerlijke dorstlesser op een zomerse dag.

3. Tomaat

Wist je dat er wel 60 tomatensoorten zijn? Vooral snoeptomaatjes zijn tegenwoordig erg populair. En dat is niet voor niets: ze vormen een gezond en lekker zoet tussendoortje! En met een watergehalte van 95,4% zijn ze ook nog eens erg waterrijk. Een snacktomaatje weegt zo'n 10 gram, dus een paar tomaatjes vormen al een goede bijdrage aan je aanbevolen dagelijkse portie groenten van 250 gram.

4. Aardbeien

Wie houdt er niet van aardbeien? Ze zijn heerlijk als tussendoortje en prima te combineren met ander zacht zomerfruit, zoals bessen, bramen en frambozen. Met een watergehalte van 91,2% houd je ook gelijk je vochtbalans op pijl.

5. Komkommer

Deze groene groente is met zijn frisse smaak een populaire saladegroente. Komkommer bestaat voor maar liefst 96,1% uit water! Het vormt daarmee een heerlijk gezond en waterrijk tussendoortje. Behalve in salades kun je het bijvoorbeeld ook raspen in een dipsaus, met knoflook en magere kwark. Zo kom je nog makkelijk aan je 250 gram groenten!